potencijalni kupac

-nedavno sam procitala tri bajke. mogu slobodno da kazem..da ove bajke cine cuda onima koji u njih poveruju. jos sam bosa hodala i citala citate na nanizanim papirima koji treba da nas uvedu u prvi dozivljaj za vispren prenos njih samih u nasim glavama. Jer, velika je to nauka koja se tice relacije biti-poverovati.
-elizabeta matvejevna. Moje skromno misljenje o bajkama je to da ne znam odakle potice ta rec, ta mudra rec- mudra zbog visokog potencijala da u naivnim umovima kao sto si ti Elizabeta Matjuska, podari zivopisan tempo istom tom umu, koji se dakako, sada u toj vremenskoj tacki otcepio od svih logickih sposobnosti da sumnja i pruza plemenit ispljuvak na ovo drustvo, na prolaznika, na saputnika u autobusu koji je na istoj dusevnoj fanatickoj trasi da se uznosi a potom dozvoljava mislima da ga mu pricine potop i udav, te duhovno potpuno slepljen i ostavljen u milosti novog jutra koji mu pricinjava sve samo ne to najdublje unutrasnje otkrovenje zarad njegovog licnog rasta i opstanka, a zatim i celog drustva. ……..e.
-Ali, Markiza, niste pojmili do kraja.
-Elizabet, kad kazem um kao sto si ti, a ne: um kao sto je tvoj..,mislim na to da se apsolutno a ne relativno dovedem u poistovecivanje tvog bica: onako kako ti pricinjavas svoj zivot, kako se docaravas ljudima a mozda i bogu- sa tvojim naivnim, osiromasenim za zivotnu perspektivu i jasnu i bistru sliku zelja, namera, potencijala i stanja onoga sto je orkuzuje- uma, umića.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s